Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Raziskave pri Tolstem vrhu, 11.5.2015

 

Pozimi sva z Mihom pregledovala teren okoli Tolstega vrha. Našla sva nekaj perspektivnih vhodov. Poletje je tu, torej kaj je boljšega kot organizirati hitro popoldansko akcijo za raziskovanje novih jam. Najprej sva pregledala brezno, v katerega sva se spustila s štrikom. Izkazalo se je, da je 7m globoko stopnjo možno prosto preplezati. Na žalost je nadaljevanje zasuto s podornim kamenjem. Skozi podor je mogoče občutiti rahel hlad, ki pa se nam ni zdel vreden truda. Jamo sva izmerila in narisala. Za fotografiranje ni bilo motivacije, saj se je pomočnik upiral z vsemi štirimi :D. Zadostovala bo pogojem za vpis v kataster jam. Sledil je premik do druge lokacije tu pa težava. Nekje med listjem so se izgubili kjuči avtomobila. V glavi smo že računali koliko kilometrov je peš do Rakeka. K veliki sreči smo ključe našli zakopane globoko pod listjem. 

Optimistični smo se tako zapeljali do dihalnika. Sledila je stava, da je dihalnik manjši od 1m. Vhod smo prekopali rekordno hitro. Lahko rečem le, da sicer s 4m za registracijo ni, za kavo bo pa vseeno dovolj :).

 

udeleženci: Miha Prudič, Matej Zalokar

srečno, Matej Zalokar, JD Rakek