Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Dihalniki v otoških gozdovih, 1.5.2015

Odločili smo se, da izkoristimo lepo sončno sobotno dopoldne za odkopavanje potencialnih jam, ki jih je Marko skrbno iskal preko leta. Od obljubljenega lepega vremena ni bilo prav veliko, je bil pa izplen akcije toliko večji.

Na začetku smo se razdelili v dve ekipi po dva člana. Vsaka ekipa je začela z delom na svoji strani doline. Kmalu sva z Jakcom ugotovila, da nama je bila dodeljena boljša lokacija. Spustila sva se v jamo, kakšne 4m globoko v prosto 2x2x3m. Jaka je hitro izsledil prepih in po premetavanju kamenja sva šla skozi prehod. Po blatni sipinci sem prišel do vode in zadaj zaslišal odmev. Ker je bilo pod stropom le kakih 30cm je sledilo previdno brodenje po vodi, kateremu je kmalu sledil neprvidni korak in soočenje z vodo. Ko si enkrat moker si moker. Odpravil sem se cca 20m po vodi in po nekaj križiščih ugotovil, da slalomiranje med kapniki v pravem labirintu in do vratu v vodi ni ravno zdravju prijazno početje. Sledil je ekspresen povratek na površino v upanju, da bo jezero letos upadlo vsaj še za kak meter.

Ko sem zamenjal mokra oblačila smo odkorakali višje na hrib, kjer smo imeli še nekaj lokacij. Pri prvi ni bilo zmage, podobno pa je kazalo tudi pri drugi. Ko je Marko že malo obupano brskal med kamenjem pa se je le naredil prostor. Splazil se je vanj in sledila je tišina. Čakali smo novico in zaslišali le odmev. Kamen pade v 20 do 30m stopnjo, ki pa jo bomo morali obiskati s plezalno opremo.

Rezultat dopoldanske akcije je bil več kot uspešen.

udeleženci: Aleks Bajt - Jovan, Jaka Peteh, Marko, Matičič, Uroš Frlan, Damjan Intihar - Brnte (naključni sprehajalec)

Lep pozdrav,
Uroš Frlan.