Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Iskanje dihalnikov, 30.12. & 31.12.2014

Če gobe na plano pokukajo po dežju, smo jamarji bolj vezani na sneg. Čudni osebki smo jamarji. Če je sonce rinemo pod zemljo, ko pa pada sneg in se temperature spustijo pod ničlo, pa začnemo rovarit po hostah. 

V torek sva se Miha in Matej podala v Laze. Tam sva imela ogledan obetaven teren. Seveda sva lagodno vožnjo odmislila s prvim pogledom na ledeno cesto. Peš, čez drn in strn. Sama pot je bila zelo zanimiva, saj so nama družbo delale bežeče srne, videvala pa sva tudi veliko število sledi. Med drugim sva ugledala tudi nekaj podobnega volčji taci. Bolj kot divjad so naju zanimali dihalniki in jame. Idilo je zmotilo le zamolklo kričanje, ki se je nezadržno bližalo. 

V hosti to lahko pomeni le dvoje. Ali je to skupina jamarjev, ki preiskuje teren, ali pa so to strašni možje v zelenem, ki nič hudega sluteče živalce "nafilajo" s kilo svinca. Z našo srečo je bilo seveda drugo. Izbrala sva najbolj očitno pot umika in nadaljevala z iskanjem. Bera je bila dobra in zaradi pomanjkanja časa sva se odločila, da za ta dan zaključiva.

Naslednji dan se nas je ob obljubi "tisočmeterc" zbralo pol ducata jamarjev. Brnte je organiziral obetaven pregled rakovškega griča. Najprej smo si ogledali že znano brezno, nato pa smo se z velikim optimizmom zagrizli v hrib. O naši vojaški organiziranosti ne gre zgubljati besed. Če bi nam kdo sledil, bi zagotovo mislil, da izvajamo najboljše manevre zavajanja. Kljub temu smo našli dva zelo zanimiva dihalnika. Kljub temu, da na tem področju velikih jam ni za pričakovat, nas je 3 x 3m velika predihana zaplata dodobra presenetila. Z velikim navdušenjem pričakujemo otoplitev in s tem piknik, ki bo povezan s kopanjem te zanimive lokacije.

Ker se je novo leto nezadržno bližalo, smo se odpravili domov. Vsak si je za novoletno obljubo zagotovo zadal tudi to, da bo naslednje leto odkril vsaj eno ogromno jamo. Ali pa dve, zakaj bi bili skromni...

Aja...

Pa srečno v 2015, še v imenu JD Rakek!!!

 

udeleženci: Jerneja Tratnik, Tomaž Svet, Damjan Intihar - Brnte, Miha Prudič, Ambrož Ileršič, Matej Zalokar

srečno,Matej Zalokar, JD Rakek