Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Najdena jama, turizem, 11.11.2014

Vid nas je povabil, da se pridružimo JKŽjevcem na akciji v Najdeno jamo. Kaj je boljšega kot obisk jame po napornem delavniku. Kljub zagnanemu lobiranju rakovčanov, sva se proti Lazom peljala le dva. Srečo sva poskusila tudi pri lobiranju člana JDL, a tudi ta se je obisku jame po globokem razmisleku odrekel. Na lokaciji sva izkoristila uro prednosti pred ostalimi, tako da sva se namenila proti Skedneni jami. Zaradi dobrega znanja geografije je seveda nisva uspela najti. Morda bi pomagalo, če bi doma dejansko pogledala kje točno se nahaja :). Nič hudega, naju je pri avtomobilu že čakal Janez F.. S skupnimi močni smo nato preko mobilnega telefona uspeli preostanku ekipe razložiti, katera cesta vodi do izhodišča Najdene jame.

Zadeva je nato stekla kot po maslu. Jamo smo opremili in se spustili vse do Pucove dvorane. Tu pa se je naša sreča obrnila. Celotna dvorana je bila pod vodo, zato smo se obrnili proti izhodu. Medtem ko je ena ekipa iskala by-pass, sem se lotil "akcija-fotografiranja", To pomeni, da nekako prepričam peščico ljudi, da si vzamejo minutko časa. Ponavadi takih, ki ne vedo kaj jih čaka :). Medtem jaz z raznimi manevri lovim ravnotežje flashov. V večini primerov flashi preživijo vsakovrstne zlorabe, utapljanja, padce,... Tokrat pa se je  sreča za enega izmed njih iztekla. "fedri" so poleteli, plastika je popokala in še en izmed skupine je odšel v prerani pokoj...Slava mu... :)

Kljub temu lahko akcijo ocenim za uspešno, saj smo se imeli super. Edina slabost je bila ta, da so malo pred 23.00 že vse kavarne v okolici zaprte.

udeleženci: Jaka J. Cerar, Janez F. Stražišar, Maja Bukovac, Alenka Ložar, Vid Gorjan, Matej Zalokar

srečno,

Matej Zalokar,JD Rakek