Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Rombon, pregledovanje terena Vol.1, 1.11.2014

Vikend okoli 1. novembra je za jamarje vsako leto težko pričakovan dogodek. V izogib gneči na pokopališčih, jamarji romamo v hribe raziskovat jame. V hribih pa najdemo svojevrsten mir, ter se tako spomnimo na najbližje. Naše popotovanje proti Rombonu se je začelo že dan prej. V dveh ekipah smo se odpeljali proti Tolminu, kjer naj bi se dobili. Med čakanjem v kavarni, smo ujeli pogovor, da se v mestu ob sotočju odvija Metal koncert...Prepričani smo bili, da prilike ni za izpustit. Le nekateri so se uprli skušnjavi in tegobam naslednjega dne. Koncert je bil super in le s težkim srcem smo se odpravili naprej proti Bovcu. Na lokaciji X smo prespali do naslednjega dne.

Zjutraj se nam v hrib ni mudilo. Imeli smo dovolj časa,da opravimo pregled avtomobilskega kolesa, ki se je zaradi iztrošene čeljusti pregreval, pojemo zajtrk, sladico (hvala Alex za vegansko baklavo :)), popijemo kavo... No ja, tudi v strmino smo s časom zagrizli. Naklonjen nam je bil jesenski dan, s poletnimi temperaturami. Med rušovjem smo našli več perspektivnih vhodov, prostor za bivak in celo vir vode. Dela nam na tem terenu ne bo zmanjkalo. 

Dan je minil in sonce je začelo zahajati za vrh grape. Primorani smo bili priznati premoč narave, zato smo se spustili v dolino. Nagrajeni smo bili s čudovitim zahodom. Akcijo smo zaključili s pogovorom v Črni Ovci, kjer smo ob skodelici kave in karti Kanina s Česnikom debatirali o planih za naprej. Navdušenje ekipe je veliko. 

Pot domov se je zavlekla. Zaradi pregrevanja kolesa, se je bilo potrebno ustavljati vsake 30 min. Kljub temu smo varno prispeli domov (nekateri smo se celo "teleportirali"). Naslednjo akcijo načrtujemo še pred zimo :)...

udeleženci: Aleksander Bajt, Damjan Intihar - BRNTE, Miha Prudič, Tomaž Svet, Luka Zalokar, Uroš Frlan, Simon Hiti, Matej Zalokar

srečno,

Matej Zalokar, JD Rakek