Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Akcija v Branicah, Dobec, 7.7.2014

7.7.14

V torek popoldne je rahlo deževalo (bile so občasne plohe), kot nalašč za v jamo =).Tineta sem pobral ob 4-ih popoldne. Z avtom sva se odpravila do Dobca in nato naprej do studenca Branice.Studenec je stalen vendar ponikne v strugi po nekaj metrih. Iz vhoda v požiralnik piha mrzel zrak temperature 4,3 stopinj celzija. Po podatkih iz interneta naj bi bila jama dolga 7m. Vendar se v jamo ni dalo, saj je od takrat očitno naneslo v rov nekaj proda in zemlje. Prehod sva malo odkopala in že sva bila skozi (več razvidno na slikah). Požiralnik je majhnih dimenzij. Namerila in izrisala sva požiralnik in namerila 17m poligona. Jama se nadaljuje v rovu veliksti 0,5 * 0,5m in se nato zoža po višini na cca 20cm. Tako se je končala akcija z upom na nadaljevanje.

8.7.14

Zaradi slabega vremena in kratkočasenja doma sva se odpravila prekopati z lopato ožino (blato in prod). Po enournem kopanju sva se prebila skozi. Na drugi strani požiralnik ostaja podobno majhnih dimezij. Prepih piha iz meandra (brezenca cca10 m glede na padanje kamenja), vendar v brezno nisem šel saj nisem imel opreme in Ambrož se mi ni želel pridružiti na drugi strani ožine, je raje počakal.

Se nadaljuje.... =)

7.7.2014 Udeleženci: Tine Žnidaršič, Miha Prudič

8.7.2014 Udeleženci: Ambrož Ileršič, Miha Prudič

Lep pozdrav,

Miha Prudič, JD Rakek