Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Jame na Ravniku 13.04.2014

Marko nas je povabil v jame na Ravniku, kjer je našel nekaj dihalnikov in par že registriranih jam, ki pa jim je manjkal načrt. 

Dobili smo se pri njemu doma in z dvema avtoma nadaljevali proti železniški postaji Planina. Pot smo nadaljevali do prvega dihalnika kjer smo se razdelili v dve ekipi. Prva ekipa je kopala dihalnik, druga pa je šla v brezno brez načrta. Med tem ko smo bili v breznu je prvo ekipo malo zalil dež. Mi pa smo med tem časom raziskali in izrisali brezno. Brezno je bilo globoko cca. 25 m. Nato smo se pridružili prvi ekipi, ki je med tem že odkopala brezno. Skupaj smo raziskali brezno. Prvi se je vanj spustil Uroš. Brezno je bilo globoko 10 m in se nadaljuje v že znano jamo Riba. Še zadnji del jamarske akcije je potekal na poti med Lazami in Logatcem. Med potjo so nas ujeli še potapljači (JKŽ-jevci), ki so se ravno vračali v Ljubljano. K sreči se nam niso pridružili pri zadnji jami kjer smo zakurili ogenj in malo pojeli, saj je bilo hrane zelo malo.
 
Udeleženci: Simon Hiti, Uroš Frlan, Patrik Svet, Juš Šajn, Marko Matičič, Damjan Intihar, Aleksander Bajt in Miha Prudič
 
Lep pozdrav,
Miha Prudič, JD Rakek