Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Čistilna akcija Špirnica

V sklopu evropskega projekta, ki smo ga imeli skupaj z hrvaškimi jamarji, smo očistili še zadnjo jamo. Globoka je 80m in imela je za cca. 6 kubičnih metrov smeti. V večini je bila v jami pločevina, bilo pa je tudi za par sodov ostalih drobnarij.

 Iz dna smo do police potegnili karoserijo in pol fičkota, ki smo jo pred končnim izvlekom obesili nad brezno. Ostala polovica je bila zakopana pod kamenjem, in je zadrževala podor. Pri zadnjem pregledu jame smo našli kost podobno stegnenici . Zadevo smo prijavili in obiskala nas je policija, saj so v preteklosti v jami že našli človeške kosti. Z delom smo zaključili v poznih večernih urah. Obiskali so nas tudi jamarji iz Hrvaške, ki pa so morali zaradi obveznosti hitro zapustiti delovišče. udeleženci: Tomaž Svet, Marko Matičič, Janja Matičič, Ana Matičič, Tone Ileršič, Franjo Drole, Matija Prelovšek (DZRJLJ), Uroš Frlan, Simon Hiti, Damijan Intihar, Matej Zalokar  srečno, Zalokar Matej