Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Mala Karlovica, 11.8. 2013

V nedeljo se nas je zbrala pisana druščina ljudi in živali da bi šli v Malo Karlovico. Karlovico vsi bolje poznamo kot istoimensko pico v bližnjem lokalu, od zdaj naprej pa bomo morali večkrat tudi v jamo.  Že lani je bil najden krajši rov, ki pa se je na tokratni merilni akciji izkazal za "dober zalogaj". Nov rov se od starega odcepi in strmo dvigne. Nato sledi prostoren uravnan del jame s številnimi kamini. Vse skupaj je dokaj nenavadno za to jamo, saj daje vtis višje etaže (kar verjento ni, ampak samo preval). Po izmerjenih 250m smo se ustavili pred sifonom usmrajene vode. Tu je tudi kamin ki se na tlorisu neverjetno dobro pokriva z Jamo pod cesto... Povezava mora obstajat. Sam rov pa gre nazaj proti že znanim delom. Veliko si obetamo od drugega odcepa, kjer je nakazan vodni rov v smeri Svinjske jame (oddaljena je samo okrog 200m). Tam nismo šli zaradi prepada ki preseka rov, naslednjič bo treba opremit 15m stopnjo. Šli smo še do glavnega sifona, kjer se menda ni še nihče potapljal. Stvar je sigurno perspektivna, po tej liniji naj bi šla glavnina vode do R.Š..

Drug del ekipe je stikal za nadaljevanji v vhodnih delih in našli en deviški rov, bo treba še preverit. Tretji del ekipe pa se je že na pol poti obrnil zaradi strahu pred kačami in pomanjkljive opreme.

udeleženci: Marko Matčičič, Janja Matičič, (?), (?), Uroš Frlan, Damjan Intihar, Vid Gorjan

Lep pozdrav,

Marko Matičič, JD Rakek