Jamarsko društvo Rakek

1957

sestanki

Sestanki JD Rakek so vsak petek, s pričetkom ob 21.00 v prostorih bivšega sodišča na Rakeku. 


 

Jamarski krožek JD Rakek vsako sredo. Več na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Naj fotka

Iskanje

Podjazbina - nova jama pri Loškem potoku, 28.1. 2024

Po vseh vogalih se nas je nabralo za dva polna avta jamarjev. Čim manj avtov, zaradi ekologije. Slaba vest, saj smo vedeli da bo obiskana jama zelo onesnažena. Lepo smo se porazdelili po vodoravni razvejani jami. Vsak je obdeloval svoj vrtiček. Ivan - 2.sv. vojna in improviziran bivak v jami, Petra - dolomit, Damjan - naravovarstvo, Tobija - fotografija, Žiga - šport, Marko - kaj za skopat, Katja v en rov, Viki v drugega in Lara v tretjega. Zmerili smo 150m rova v dolomitu. Verjetno gre še naprej. Najprej bo treba zadevo očistit. Domačini, kar jih je, so prijazni. Itak Petra vse pozna, in smo nahitro spili en bloški čaj.
Starejša polovica ekipe je šla še do ene naše luknje z vprašajem. Za zasustim rovom se je slišal odmev. Tam je snega toliko, da smo za nočni dostop morali še dolgo pešačiti. Izkaže se, da gre verjetno spet za skrivališče, s precej starinami, kasneje zasuto. Prišli smo v prostor 4x4m in konec. Kaj vse je pod nasutjem si lahko mislimo. Z dobrimi iztočnicami za debato smo se ob polni luni še dolgo vozili po gozdu domov.